Lipid Control Plus Review en Ervaringen: Bloeddruk en cholesterol?

Lipid Control Plus Review en Ervaringen: Lagere Bloeddruk ??
Lipid Control Plus Review en Ervaringen: Lagere Bloeddruk ??

Lipid Control Plus is een supplement dat beweert je cholesterolgehalte en bloeddruk te helpen reguleren. Maar is het wel echt betrouwbaar? En wat is het precies? In dit artikel zullen we deze en andere vragen beantwoorden over Lipid Control Plus.

Betrouwbaarheid leverancier

Key Player Limited is de leverancier van Lipid Control Plus. Volgens sommige review websites is deze producent bekend om de EU-regelgeving te omzeilen. Het is belangrijk om goed te onderzoeken of de leverancier betrouwbaar is als je overweegt dit supplement te kopen.

Waar wordt Lipid Control Plus voor gebruikt?

Lipid Control Plus wordt verkocht als een supplement dat helpt bij het reguleren van je cholesterolgehalte. Het ondersteunt ook de gezonde werking van de lever en de gezondheid van het hart, volgens de verkoper.

Heeft Lipid Control Plus een wisselwerking met medicijnen?

Er is niet genoeg bekend over de interactie tussen Lipid Control Plus en medicijnen. Als je medicijnen gebruikt, is het verstandig om eerst je arts te raadplegen voordat je Lipid Control Plus begint te gebruiken.

Ervaringen met Lipid Control Plus

Op internet zijn er veel positieve ervaringen te vinden over Lipid Control Plus. Maar het is belangrijk om te beseffen dat sommige van deze ervaringen gewoon advertenties zijn. Er zijn weinig onafhankelijke bronnen die de effectiviteit van dit supplement bevestigen. Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle producten die op internet worden verkocht, daadwerkelijk werken of veilig zijn voor gebruik.

Waar te koop?

Lipid Control Plus is te koop op verschillende dubieuze websites. Het is niet te koop bij het Kruidvat of Etos.

Wetenschappelijk bewijs

Lipid Control Plus Er is geen wetenschappelijk bewijs dat Lipid Control Plus het cholesterol gehalte reguleert of de gezonde werking van de lever en het hart ondersteunt. De Hartstichting adviseert om dit soort supplementen niet te gebruiken.

Ingrediënten Lipid Control Plus

De volgende ingrediënten zijn opgegeven door de verkoper van Lipid Control Plus:

 • Kruidnagel extract en kerrieplant extract – Hepure™
 • Artisjok bladeren extract [2,5% cynarine]
 • L-ornithine L-aspartaat
 • Olijffruit extract [3% hydroxytyrosol] – Oli-Ola™
 • Kurkuma extract [85% curcuminoïden] – Curcumin C3 Complex®
 • Knoflookkop extract [6% allin, 3% allicine]
 • Choline
 • Extract van zwarte peper [95% piperine]
 • – BioPerine®

Lipid Control Plus bevat verschillende extracten van planten en kruiden, zoals kruidnagel en kerrieplant, artisjok, olijffruit, kurkuma, knoflook en zwarte peper. Daarnaast bevat het ook de aminozuren L-ornithine L-aspartaat en choline. Elk van deze ingrediënten is vermeld om een specifiek doel te dienen, zoals ondersteuning van de lever en hartgezondheid, verbetering van de bloedstroom en verbetering van de opname van voedingsstoffen.

Echter, er is geen wetenschappelijk bewijs dat deze ingrediënten het cholesterolgehalte effectief verlagen of de gezondheid van de lever en het hart ondersteunen. Het is altijd belangrijk om te overleggen met een arts alvorens een nieuw supplement te beginnen, vooral als men medicijnen gebruikt. Sommige supplementen kunnen namelijk wisselwerkingen hebben met medicijnen en dit kan tot ongewenste bijwerkingen leiden.

Hoe wordt je cholesterolgehalte bepaald?

Je cholesterolgehalte kan bepaald worden via een zelftest of via de huisarts. De meest betrouwbare manier is via de huisarts, die ook advies kan geven en eventueel een tweede meting uit kan voeren als de waarde te hoog is.

Hoe verlaag je cholesterolgehalte?

Er zijn verschillende manieren om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen, zoals door een gezonde levensstijl en voeding volgens de Schijf van Vijf. Het is ook belangrijk om regelmatig te bewegen en te stoppen met roken. In sommige gevallen kan een arts medicijnen voorschrijven om het cholesterolgehalte te verlagen.

Werkt het ook?

Er is momenteel geen wetenschappelijk bewijs dat deze ingrediënten het cholesterolgehalte en je bloedruk, daadwerkelijk verlagen of de gezonde werking van de lever en de gezondheid van het hart ondersteunen. Er zijn geen klinische studies gedaan naar de effectiviteit van Lipid Control Plus, dus het is niet bekend of het echt werkt.

De Hartstichting adviseert ook om voedingssupplementen te vermijden als middel om het cholesterolgehalte te verlagen en in plaats daarvan te kiezen voor een gezonde levensstijl, zoals gezond eten en meer bewegen.

Het is daarom belangrijk om altijd voorzichtig te zijn met het gebruik van voedingssupplementen en altijd de adviezen van een arts of specialist te volgen.

Conclusie

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat Lipid Control Plus het cholesterolgehalte verlaagt of de gezonde werking van de lever en hart ondersteunt. Ook is de betrouwbaarheid van de leverancier in twijfel getrokken, aangezien er op sommige review websites geschreven wordt dat deze de EU regelgeving omzeilt. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kopen van dit product en andere voedingssupplementen.

Het is aan te raden om de huisarts te raadplegen als het cholesterolgehalte te hoog is, in plaats van te vertrouwen op supplementen die niet wetenschappelijk zijn bewezen. Aanpassen van de levensstijl, zoals het volgen van een gezonde voeding en meer beweging, is een bewezen manier om het cholesterolgehalte te verlagen.

Bronnen en meer informatie

 1. Hartstichting: Het is een Nederlandse organisatie die informatie en richtlijnen verstrekt over hart- en vaatziekten.
 2. Voedingscentrum: Het Voedingscentrum biedt informatie over gezonde voeding en een gezonde levensstijl.
 3. Huisarts: Een huisarts is een specialist in medische aangelegenheden en kan informatie geven over het verlagen van het cholesterolgehalte.
 4. Wetenschappelijke tijdschriften: Wetenschappelijke tijdschriften publiceren onderzoeken over gezondheid en supplementen.
 5. Websites van betrouwbare gezondheidsorganisaties: Websites van gezondheidsorganisaties, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), kunnen informatie bieden over de effectiviteit en veiligheid van supplementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in