Hoe ziet een dag in het leven het Dash-Dieet eruit

Hoe ziet een dag in het leven het Dash-Dieet eruit
Hoe ziet een dag in het leven het Dash-Dieet eruit

Ongezonde eetgewoonten hebben de belangrijkste rol gespeeld bij het verslechteren van de gezondheidsnormen van een groot aantal mensen en een dergelijke situatie maakte de weg vrij voor de komst van verschillende dieetplannen.

Het DASH-dieet kan worden omschreven als een van de meest effectieve plannen die goed passen bij de vereisten van het moderne leven en het is een ideale optie voor mensen die lijden aan hypertensie. Maar het kan niet worden beperkt tot mensen die alleen aan hypertensie lijden en aan de andere kant is het een dieet voor alle soorten ziekten.

Voorbeeld dieetplan

Dit dieetplan pleit niet voor een rigoureuze dieetmethode voor u en u hoeft alleen maar enkele kleine wijzigingen in uw dieetmenu aan te brengen. Het DASH-dieet moedigt de dieter altijd aan om minder natrium (zout) te eten en het pleit voor een verhoogde consumptie van calcium, magnesium en kalium om de bloeddruk te verlagen. Hier is een voorbeeld van een dagelijks maaltijdplan op het

Het DASH-dieet op een willekeurige dag

Ontbijt

1) Gekookte havermout – 1,5 kopjes

2) Middelgrote banaan – 1

3) Rozijnen – 1/2 kopje

4) Groentesap of V8 – 1/4 kopje

5) Magere of magere melk – 1 kopje

6) Koffie – 1 kopje7) Suiker of honing – 2 theelepels

Snacks halverwege de ochtend

1) Amandelen – 1/2 kopje

2) Druiven – 16 nos.

Lunch

1) Kalkoen sandwich – 2 ons gesneden kalkoen, 4 plakjes tomaat, 2 slablaadjes en 1 eetlepel mayonaise 2) Kleine wortelen – 6 nos.3) Kleine appel – 1

Snack halverwege de middag

1) Ongezouten pretzels – 1/2 kopje

2) Gesneden komkommer – 1/2 kopje

Diner

1) Kipfilet (gekookt) – 3 ounces

2) Gestoomde broccoliroosjes – 10

3) Margarine of boter – 1 theelepel

4) Quinoa of gekookte rijst – 1/2 kopje

5) Magere of magere melk – 1 kopje

6) Meloenblokjes voor de toetje – 1/2  beker

U moet uw normale eetplan een paar dagen nauwlettend in de gaten houden voordat u het DASH-dieet volgt en het is altijd raadzaam om uw normale dieetplan ook te vergelijken met de aanbevolen dagelijkse porties van het DASH-eetplan.

Een dergelijke benaderingsmethode bereidt u goed voor om u aan te passen aan de dieetmethoden die worden aanbevolen in het DASH-dieet en u zult in staat zijn om geleidelijk meer gezonde veranderingen door te voeren.

Voorbereiding

Tijdens voorbereidende dagen kunt u een extra portie groenten of fruit toevoegen aan één maaltijd per dag en verschillende methoden zoals het toevoegen van een kom aardbeien bij uw ontbijt of een appel bij uw lunch zullen het doel op de best mogelijke manier dienen. Als je de gewoonte hebt om gezoete dranken te drinken, moet je deze vervangen door een glas magere melk. Het consumeren van salades of specerijen met de laagste verzadigde en transvetten zal uw voorbereiding helpen om aangepast te worden met het Dash-dieet en u moet snoep of chipsook vervangen door fruit van noten.

Verschillende studies hebben aangetoond dat de voordelen van DASH-dieet niet beperkt kunnen blijven tot het aanpakken van hypertensie alleen. Andere voordelen van deze unieke dieetmethode zijn een verminderd risico op het ontwikkelen van bepaalde kankers, diabetes en osteoporose en uw algehele gezondheid zal ook een enorme transformatie ondergaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in